pondělí 28. listopadu 2016

Audiovizuální technika už neodmyslitelně patří k rodinným domům

V moderní době má architektura dvojí zaměření – je to nejen dokonalost provedení stavby, ale také její maximální uživatelské pohodlí. To je pro spokojenost obyvatel rodinných domů prostě klíčová záležitost. V tomto textu se budeme věnovat zejména vybavenosti klasických RD technickým vybavením.


Ještě před pár lety nevídané, dnes úplně běžné

Spojení audiovizuální a informační techniky je dnes klasickou záležitostí mnoha oborů, stejně jako našich domovů. Koncept chytré domácnosti znamená nejen vysoký uživatelský komfort, ale samozřejmě i ušetřené peníze, které by se jinak investovaly do provozních nákladů. Na takzvané chytré bydlení se specializuje stále více firem.

Projektant navrhne umístění TV, reproduktorů nebo domácího kina, všechno zohlední ve finálním výkresu a elektroinstalační firma se pak postará o realizaci plánu ve skutečnost. Do konceptu chytré domácnosti se dá zařadit nejen systém vytápění a klimatizace, ale i umělé nebo přírodní osvětlení, systém zabezpečení, připojení k internetu či jiné multimediální a komunikační technologie.

Díky tomuto konceptu můžete snadno ovládat rolety, ale také rozsvítit v jakékoliv místnosti, zalít na zahradě, vytopit si dům ještě, než dorazíte domů z práce nebo z delší cesty. Možné je také nahrát si oblíbený film, když ještě nejste doma. Tento systém ovládá internet a chytrý mobilní telefon, stačí vlastně jen pouhé kliknutí – a nemusíte být vůbec u toho.


Audiovizuální technika musí být stoprocentní a spolehlivá

Audiovizuální technika byla po dlouhá léta objektem podcenění, ale v dnešní době se jí konečně dostává zasloužené pozornosti. Tak například obývací pokoj, kde si můžete užít online přenosy nebo precizní obraz a zvuk u každého filmu. Problémem audiovizuální techniky je ve složitosti kombinací. Jaké máte požadavky? A co umožní nebo neumožní jednotlivé pokoje? V možných kombinacích audiovizuální techniky je tedy nutné poradit se s ostřílenými profesionály. Oslovit můžete například velmi spolehlivou firmu C-servis. Ta vám zaručí ideální volbu a montáž audiovizuální techniky včetně patřičného nastavení, ale rovněž její pravidelné udržování a případný servis.


Pokud máte zájem o kompletní realizaci chytré domácnosti, není to vůbec žádný problém! C-mont s.r.o. – http://www.c-mont.cz/


8 komentářů:

  1. Já třeba už dlouhá léta sním o tom, že bych si domů koupil nějaký pořádný audiosystém pro poslech hudby. Bohužel je to hrozně nákladná záležitost, pokud člověk chce opravdovou kvalitu. Na druhou stranu je pravda, že třeba i malý přenosný reproduktor v dnešní době umí hrát opravdu slušně, sám jeden mám. Jediný problém u něj je, že zvuk prostě tolik nevyplní prostor.

    OdpovědětVymazat
  2. Je pravda, že dneska šla ta technologie fakt docela dopředu, takže kde kdo má dneska doma domácí kino, nebo třeba projektor. Hlavně vám k namontování stačí jedna příchytka a kabel si natáhnete kam potřebujete. :) Není potřeba pak vymýšlet nějaká složitá řešení, protože si to zapojí i laik... :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc zajímavý článek. Je pravda, že doba technologií šla hodně nahoru a my se u nás doma rozhodli využít technologického pokroku v zabezpečení naší domácnosti, která je pro nás nezbytná. Moc rád totiž investuji do různých investičních kovů, které tak mám doma. Naposledy jsem si třeba pořizoval investiční rhodium

    OdpovědětVymazat
  4. Musím souhlasit. Právě AV technika je velkým koníčkem mého manžela. Hlavně tedy audiotechnika. Máme doma díky tomu přehrávače na všechny možné formáty a naprosto vymakaný audiosystém. Poslechnout si na něm hudbu je opravdový zážitek. To už nám potvrdilo i několik lidí, kteří u nás byli na návštěvě.

    OdpovědětVymazat
  5. Náš syn je IT technik, a tak je hodně závislý na všech technologiích. Proto si pořídil inteligentní dům, který je nejekonomičtější, což se v téhle době opravdu vyplatí. Na vytápění si najal firmu, která instaluje tepelná čerpadla země-voda, takže se opět rozhodl ekonomicky. Zrovna při té příležitosti nechal naistalovat nové topení i nám.

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Je neuvěřitelné, jak jdou technologie rychle kupředu, ale já nejsem moc technický typ. Proto vše musí vybírat můj manžel, který těmto věcem rozumí a pokud na trh přijde nějaká novinka, tak jí ihned máme doma. Nedávno koupil nový LED chytrý televizor, na kterém ušetřil čtyřicet procent, jelikož použil slevový kupón.

    OdpovědětVymazat
  8. Jsem slovy dnešní mládeže staromilec a volný čas trávím spíše v přírodě, takže nemám žádné zkušenosti s moderními technologiemi chytré domácnosti. Ale velmi oceňuji pohodlí, které mi poskytuje vybavení, díky němuž si mohu ještě více užívat pobyt v přírodě. Nedávno jsem narazil na obchod https://armik.cz/ a opravdu mě zaujala rozmanitost outdoorového vybavení, které nabízejí. Mají všechno, od vybavení pro kempování až po rybářské vybavení. Vřele doporučuji tento e-shop všem, kteří si chtějí pořídit skvělé outdoorové vybavení.

    OdpovědětVymazat