pondělí 20. července 2015

AV technika na přednášky či školení přesně podle Vašich představ

Pryč jsou časy, kdy školení, přednášky či kurzy probíhaly čistě bez využití jakéhokoliv multimediálního podkladu, jako jsou obrázky, videa či citace jiných autorů v psané podobě. Jak ostatně sám veliký Jan Amos Komenský říkával, názornost je věc, která je při výuce zcela nenahraditelná. Právě kvůli maximální názornosti je stále nezbytnější moderní AV technika, kterou můžeme rozdělit na několik variant, jež si nyní v následujících odstavcích popíšeme.

Pokud si navíc nevíte rady s tím, kde koupit kvalitní AV techniku či jak využít dalších služeb, jako je pronájem AV techniky či servis audiovizuální techniky, nacházíte se na správném místě.


Základem je notebook, projektor a promítací stěna

Při přednášce či prezentaci se v dnešní době již stěží obejdete bez podkladu přichystaného v interaktivní podobě. Základem je tedy vždy počítač či notebook s co možná nejnovějším operačním systémem a balíčkem Microsoft Office nebo jiným spolehlivým programem na spouštění prezentací. Z počítače či častěji notebooku je však zapotřebí obsah prezentovat okolí, k čemuž slouží projektor s vysokým rozlišením a projekční tabule, na kterou se obraz promítá. Po správném zapojení zmíněných prvků se Vám již vytváří základní výbava pro školení či prezentaci služeb a produktů.

Ve velkých místnostech je zapotřebí ozvučení

Pakliže prezentujete ve větších prostorech, je naprosto nezbytné mít místnost vybavenou mikrofonem a reproduktory, na řadu tedy přichází další aspekt, kterým je ozvučení. Nejpraktičtější je samozřejmě bezdrátový mikrofon, který lze pořídit či vypůjčit spolu s dalšími komponenty. Vhodný je například systém složený z mikrofonu, mixážního pultu a reprobeden.



AV technika jedině od profesionálů

Pořízení AV techniky je dostatečně nákladnou a komplikovanou záležitostí, takže se vyplatí obrátit se na odborníky s dlouholetou praxí, a neriskovat tak další problémy. Pakliže AV techniku nevyužíváte tak často, aby se Vám koupě vyplatila, můžete si ji pronajmout. Co se týče konkrétní společnosti zabývající se touto problematikou, můžeme Vám vřele doporučit společnost C-mont, která se podobnými záležitostmi zajímá již od roku 2004. Společnost C-mont nabízí obsáhlý sortiment AV techniky včetně zboží, jako je řečnický pult, menší pódium a dalších komponentů, které souvisejí s prezentacemi. AV techniku si lze koupit i zapůjčit na předem domluvenou dobu, veškerou nabídku naleznete na e-shopu společnosti C-mont.cz.

Žádné komentáře:

Okomentovat