pondělí 17. února 2014

Co vše obnáší profi péče o audiovizuální techniku?

Péče o AV techniku

Audiovizuální technika využívaná v nejrůznějších nahrávacích studiích, zkušebnách a dalších zařízeních, patří mezi poměrně citlivé přístroje. Aby bylo docíleno přesných audio hodnot a pozitivního výsledku, který je od těchto výrobků očekáván, je třeba nepodceňovat pravidelnou údržbu, jíž AV technika vyžaduje.



Z pohledu pravidelné péče o AV techniku se lze zaměřit hned na dva kroky, které se liší především svým rozsahem.
  • Diagnostika
  • Profylaktická prohlídka

Základní diagnostika audiovizuální techniky

Tím jednodušším a levnějším bude pravděpodobně diagnostika zařízení, která je prvopočátkem kvalitní péče o AV techniku. Jde o základní krok, jenž vede ke správnému fungování konkrétního zařízení, ať už se jedná o jakéhokoliv výrobce a daný produkt.
Klasická diagnostika svým rozsahem téměř vůbec nezasahuje do provozování audiovizuální techniky. Jde o proces měření či diagnostikování, jehož výsledkem bude zpráva, která poukazuje na nedostatky, problémy či nefunkční prvky AV techniky.
Provedením této kontroly tak zjistíte, jaké úkony je třeba provést, aby audiovizuální technika fungovala tak, jak má.


Profesionální profylaktická prohlídka

Daleko podrobnější péčí je profylaktická prohlídka konkrétního zařízení. V tomto případě jde o podstatně náročnější činnost, která již vyžaduje více času a také kompletní odstavení audiovizuální techniky.
Při tomto kroku jsou realizovány již dané procesy směřující k nápravě problémů, odstranění nedostatků a podobně. Tedy čištění, nastavování parametrů a hodnot zařízení, provádění testů a další typy prohlídek.
Spojením obou dvou úkonů výše tak docílíte kvalitní péče o AV techniku, která se vám odmění nejenom svojí dlouhou životností, jež je v závislosti na pořizovací ceně doslova vyžadována, ale také prvotřídním výstupem, o nějž přece každému hudebníkovi jde.

Žádné komentáře:

Okomentovat