pondělí 3. března 2014

Elektronický docházkový systém: mějte přehled o docházce Vašich zaměstnanců

Elektronický docházkový systém: mějte přehled o docházce Vašich zaměstnanců

Určitě se vám stává, že zaměstnanci chodí pozdě do práce a chcete mít pravidelný přehled o jednotlivcích. Doba starých klasických „píchaček“ už je dávno pryč a technologie velmi pokročila kupředu. Co taková elektronická kniha příchodů a odchodů zaměstnanců, která vám bude sloužit jako nástroj pro evidenci docházky. Budete mít dostatečný přehled o tom, kolik času tráví zaměstnanci prací, v kolik odchází na svačinu a v kolik opět přicházejí zpět na pracoviště. Jedná se o moderní docházkový systém, který udrží rovnováhu mezi produktivitou práce a odpočinkem zaměstnanců.


Jak docházkový systém funguje?

Elektronický docházkový systém může být několikero druhu, nejčastějším druhem je technické zařízení pro evidenci průchodů kontrolními místy, který je spojen dále s programem, který vyhodnocuje data pro zaměstnavatele.  Docházkové terminály jsou umístěné v příchozích bodech a každý zaměstnanec je vybaven poté čipovou kartou, kterou přikládá k terminálu. Samozřejmě mohou být terminály vybaveny kromě snímacího zařízení také turnikety, branky či závorami.  Čipová karta mlže být menšího rozměru a tak se dá snadno umístit na klíčenku. V některých případech lze také snímat otisky prstů či oční duhovky.

Co všechno software nabízí

Pro elektronický docházkový systém lze zabezpečit duplikaci karet a tak jde zamezit neoprávněnému vniknutí osob do budovy. Dále lze zobrazit na displeji informace o odpracované době, zálohování, připojení do sítě Ethernet či online/offline provoz. Software pro vyhodnocení docházky vám poté může pomoci provádět mnoho úkonů, namátkou tisk pracovních výkazů, tvorbu přehledových soustav, uzávěrky měsíčních dat či export do mzdových programů.

1 komentář:

  1. Ono dneska jsou ty možnosti fakt super a je jich jako až extrémně hodně. Aspoň mi to tak přijde. My máme v práce třeba generátor QR kódů, který generuje do telefonu každému zaměstnanci (nutno podotknout že do služebního přístroje) speciální QR, který jen načítá na čtečce. Jednoduché a efektivní.

    OdpovědětVymazat